donderdag 21 maart 2013

Wandelingen in en rondom Zaltbommel

Wandelen in Zaltbommel
Deze wandelingen worden door mij bijna dagelijks gelopen. Zaltbommel is rijk bedeeld in losloopgebieden. Dat geeft ook een hele bijzondere sfeer aan de stad. Op de stadsdijken en de wallen komen hondeneigenaars elkaar regelmatig tegen, maken vaak een praatje of een gezamenlijke wandeling.

Tijdens de parkwandeling (om de oude stadskern heen) kom je twee oversteken tegen n.l. de Oenselsestraat en de Boschstraat. De laatste is vrij druk en ook bij de Oenselsestraat/Waalbanddijk is het veiliger de honden even aan te lijnen. Voor de rest kunnen ze ombekommerd loslopen in het park (de wallen)

De site van de gemeente Zaltbommel geeft nadere informatie betreffende het hondengebeuren en ook voor de toerist staat hierop nuttige informatie.

Mocht je meer zin hebben om door het centrum van Zaltbommel te struinen en te ontdekken waar de 'gootspoken' op de daken zitten, dan is de kans groot dat je langs mijn huis komt als je de spookgoot de 'drie begijntjes' van mijn buurman Dorresteijn in het zicht hebt. Hij heeft daar op Kerkplein nr. 6 een prentenwinkel genaamd 'onder de Toren' en verkoopt o.a. oude prenten van jachthonden en jachttaferelen.
Vestingstad Zaltbommel

Django en Remi op de Stadsdijk

Wandelen in Gameren
Er is een fijn wandelgebied langs de Waal aan de oostkant van Gameren. Komend van Zaltbommel: de waalbanddijk volgen en dan, net voor de eerste Gamerse bebouwing aan de rechterzijde, rechtsafslaan de dijk af en dan zie je al een parkeerplaatsje. Hier heb je geen last van verkeer e.d.. Mochten er grazende koeien aanwezig zijn, is het de bedoeling op die plekken de hond even aan te lijnen.
De stippelijn geeft aan welk wandelgebied het betreft. Alleen bij laagwater is het linkerboven-gebied niet te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten