zondag 24 maart 2013

Django als dekreu

Er was er op zaterdag 09-/09-2012 in Zaltbommel een romance tussen Max (Django) van de Stommeerpolder en Arras "Vrommes" van Dorka’s Plek. Twee hele mooie Grote Münsterlanders die al heel wat mooie prestaties hebben neergezet. Afgelopen zaterdag belde de fokker Matty de Putter, dat ze dezelfde middag langs kwam met Vrommes omdat ‘het moment’ daar was voor een succesvolle dekking. En zo geschiede het. Ze keken even elkaar diep in de ogen en ze wisten precies wat er te doen stond. Het was warm weer en ze genoten van elkaar. We hebben daarna nog een wandeling gemaakt over ‘de Wallen’ van Zaltbommel en ze waren onvermoeibaar van geluk. Vlak voor de 'Oude Watertoren' hebben ze voor de tweede keer hun samenzijn bezegeld. Het waren ook mooie momenten voor hen die hiervan getuigen mochten zijn en iedereen voelde dat hier wat bijzonders gebeurde. Nu is het grote wachten aangebroken en we zijn erg benieuwd naar de afloop. Voor de fokker is er gelukkig serieuze belangstelling voor de nakomelingen (waaronder wij) Voor Django zit het er, in de rol als vader, voorlopig op. Hij was na het vertrek van zijn bruid nog lang in de zevende hemel. Maar hoe hard is het leven. Zondag stond er een KNJV proef op de agenda in Deest/Afferden en dus was ik benieuwd hoe hij ging presteren. Ondanks de dekking en de warmte (27°C) werd hij 2e van de 80 deelnemers. Zijn 3e A diploma alweer. Het wordt bijna gewoon….
 Een historisch moment op een historische plek
 
Na 64 dagen verder zijn op 11-11-2012 zijn er pupjes uit dit samenzijn geboren. Alaaf!. Zeven pups in totaal; 6 reutjes en één teefje! We dachten dat het op zaterdag de 10e zou gebeuren maar het zijn toch zondagskinderen geworden. Vrommes deed het prima, evenals haar zeven geitjes. Na een zevental weken moest ik op zoek naar dat slimme geitje in de klok. Voorwaar geen eenvoudige opdracht.
Als uitstekende moeder pakt Vrommes haar taak geweldig op. De bevalling deed ze net één dag voor de NIMROD 2012. Is dat een voorteken? Fokker Matty de Putter stond n.l. vorig jaar met Meiske, de moeder van Vrommes, op de NIMROD 2011 te Vught, dus durf ik deze koppeling wel te maken.
 
Hieronder de foto’s van de puppies.

 
 
Cayla van Dorka’s Plek       
 
roepnaam: Cayla


Camiel van Dorka’s Plek      
 
roepnaam: CooperCorneel van Dorka’s Plek    
roepnaam: Hummer

Carou van Dorka’s Plek       
 
roepnaam: Certan


Cooper van Dorka’s Plek     
 
roepnaam: FritsCarel van Dorka’s Plek        
 
roepnaam: Frits Cesar van Dorka’s Plek       
 
roepnaam: Floris
 
 
 
 

De verdere ontwikkelingen van de pups is te volgen op de site van de fokker t.w.: http://www.grotemunsterlander.com/


1 opmerking: