Powered By Blogger

maandag 28 oktober 2013

Gun je hond eens een massage


Het word nu wel eens tijd om onze familiehonden voor te stellen. Helaas is in mijn familie geen hond te bekennen maar de familie van Jitte maakt dit weer ruimschoots goed.

Zwager Frans en vriendin Johanna doen het helemaal goed met liefst twee honden. Het zijn beide Labradors en ook nog familie van elkaar n.l. moeder en dochter. Frans is verknocht aan Labradors en moeder Quinta is dan ook al zijn derde Labrador. Via de labradorvereniging heeft Frans indertijd contact gelegd met Whispering Bell Heather’s kennel en daar komt Quinta vandaan. Quinta is wel zijn eerste teef. Ze is nu zeven jaar en heeft vijf jaar geleden een nestje gehad van drie pups. De zwarte teef (Iris) daaruit heeft Fans gehouden en woont nu haar moeder. Het fijne van Quinta is dat ze vriendelijk en slim is. Vooral in gehoorzaamheid blinkt ze uit. Frans heeft met haar gehoorzaamheidtraining gedaan en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Een hond die weet wat zijn baasje bedoelt.
Frans: "Naar andere honden, kinderen en grote mensen is ze vriendelijk, speelt of negeert andere honden en is nooit agressief. Maar naar opdringerige reuen met natte neuzen wordt wel naar gegromd".
 Quinta (teef van 7 jaar)

Zoals gezegd heeft Quinta voor drie nakomelingen gezorgd. En Iris is dus bij haar gebleven. Inmiddels is Iris 5 jaar en 100% Labrador. Het leuke van Iris is dat ze aanhankelijk en oplettend is. Hoewel ze geen jachtopleiding heeft gehad is duidelijk te merken dat de passie voor de jacht er helemaal inzit.
Ze kan wel eens naar kleine hondjes grauwen maar meestal neemt ze voor de rest van de honden een onderdanige houding aan. Naar mensen is ze sowieso vriendelijk, zelfs naar mensen waaraan haar baasje een gruwelijke hekel aan heeft. Binnen de roedel is Quinta de baas maar Iris is wel waaks. Als jongste telg wil ze nog steeds graag op schoot en de combinatie maakt haar wel extra leuk. 


Iris (teefje, 5 jaar)

Zwager Han en zijn vrouw Carla hebben een teefje van bijna 3 jaar (14 februari) Haar naam is Cira, is gesteriliseerd en is (waarschijnlijk) een kruising tussen een Labrador en een Engelse Stafford. Indertijd is ze op Marktplaats gezet en zo is ze 'in de familie' gekomen.
Ze is speels en heel goed voor kinderen. Dat ze slim is kan je uitmaken uit het feit dat ze haar baasjes nadrukkelijk aankijkt als het tijd is voor haar uitlaatrondje. Alleen zijn heeft ze hekel aan en als de bel gaat blaft ze. Ze is een fijne hond in omgang met grote mensen én kinderen, bij anderen honden gaar het ook goed behalve als een hond haar aanvalt; dan staat ze haar 'vrouwtje'. Op zeer jonge leeftijd (vóór haar eerste levensjaar) was ze al moeder van zeven jongen! Een nestje kan haar niet meer gebeuren en is ze nu helemaal in liefdevolle handen.

Cira (teefje, 3 jaar)



Hetty is een teefje van Marleen (dochter van Han en Carla) Haar officiële voornaam is Hetske, Ze is op 14 januari jarig en is daarmee vier jaar geworden. Ze is een Mopshondje en Marleen typeert haar als 'een
uitgefokt herplaatsertje die nu lekker met pensioen is. Ik vind alles leuk aan haar en voornamelijk haar koppie.
Ze is helemaal niet slim, integendeel. Wel heeft ze zich in 2 maanden zich bij ons, in het gezin, helemaal eigen gemaakt. Echt een stadshondje geworden, terwijl ze uit de Achterhoek komt en niet zoveel gewend was qua verkeer. Ze zit nu in mijn bak voorop de fiets, alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze heeft het helemaal gemaakt en zelfs haar gesnurk wordt schattig gevonden.
Hetty is lief voor kinderen, volwassenen en andere honden. Ze reageert niet heel enthousiast maar vond het prima als iemand haar wilt aaien of als andere honden willen snuffelen. Marleen besluit dan ook met: "wij zijn gek op onze Hetty!".

Ik ben echt mopsig!


















Als ik zó kijk, dan smelt mijn baasje!


















Maar ik best ook heel dapper!





En let ook heel goed op!

 

Deze bijzondere hond moeten we zeker benoemen. Hij is elke dag 'The BOB' en toch blijft hij 'gewoon'.

Bobbie in Engeland (Juli 2014) Hij spreekt zijn talen..


Uniek in Nederland: hier valt de postbode de hond aan! Een echte Bobbie-actie!


Tijd om mijn hond voor te stellen schrijft Erik (echtgenoot van Sigrit; de dochter van Jitte) Zijn naam is Bobbie en het is een echte reu. Hij is nu 8 jaar en dat zou je hem niet geven omdat hij veel jonger doet. Een echte dartel! Ik kocht hem via Marktplaats. Indertijd zocht ik een jonge hond om Jordi (toen ongeveer 11 jaar) wat actiever te krijgen. We hadden toen ook nog Enzi, enige tijd hadden we dus drie honden.
Ik koos niet voor een pup die nog zindelijk moest worden. The Bob kwam bij ons toen hij 7 maanden was en nog steeds is hij speels. Bobbie is een Duitse staande langhaar en ik neem aan dat zijn ouders dat ook zijn, omdat ik geen stamboom kreeg toen ik Bobbie kocht.
Het leukste is dat hij alleen maar vrienden heeft en hij altijd wordt getypeerd als vrolijke hond. Hij blinkt uit in slimme strategieën, waardoor hij nooit ruzie heeft en er al helemaal niet aan zou willen beginnen.
Hij ontwijkt altijd putdeksels en is bang voor donkere randen en schaduwen, maar dat laatste gaat steeds beter. Verder kan hij perfect naast de fiets lopen, maar je kan verder vergeten dat hij je gaat trekken.
Bob is altijd vriendelijk en lief, voor honden, katten, schapen etc. en voor mensen van alle afmetingen en kleuren.
Soms vertrekt Bob, als je hem losmaakt van zijn riem, onder een hoek van 135 graden.
Als je ’s een (klein) rondje denkt te maken, breidt hij zelf zijn ronde uit door andere wegen in te slaan, het is een zichzelf-uitlatende hond. Hoe dan ook, hij loopt vanzelf weer naar huis of wordt bezorgd (soms met de Post; zie foto hierboven)
Er is eigenlijk niets te verbeteren qua sociaal gedrag bij hem, qua luistergedrag … eh tja.
De laatste tijd wordt Bobbie op zaterdagmorgen opgehaald door Machteld Vermeulen (zie het berichtje: Gun je hond een heerlijke massage)

 


 



 
 
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten