dinsdag 25 juli 2017

Vakantie Oostenrijk

Drie weken met vakantie en dit jaar naar Oostenrijk. Froukje en Ian wonen nu 15 km van Zell am See in een klein dorpje. Twee van de vier huizen die ze bouwen zijn klaar en dat betekent dat om hun huis nog veel bouwbedrijvigheid is. Wij zijn zelf neergestreken zo'n 30 km van Zell am See op een camping in Hollersbach. Daarvoor hebben we nog even in Mittersill gestaan. Ja, dan zit je aan het Nationalpark Hohe Teuern. In dat park hebben we mooie uitstapjes kunnen maken. Die wandelingen waren op het lijf geschreven van Django en Floris. Zelf het koude water hielt ze niet tegen om zich te laten afkoelen in meertjes en beekjes.
De tochten naar de Weißsee en de langste waterval van Europa bij Krimm waren echt hoogtepunten. Ook de wandeling naar de Hintersee is een aanrader. Toen we na de koffie met Agfelkuchen weer aan onze terugtocht begonnen, kwamen we langs een verharde weg waarop een auto stil bleef staan en de bestuurder onze richting op keek. Ze draaiden hun ramen open en toen zag ik een reuenkop van een Grote Münsterlander. Django en Floris kwamen gelijk in actie en gingen er op af. We spraken wat met de inzittende en toen ze weer doorreden nam mijn honden een sprint achter de auto aan. Na zo'n 100 meter stopte de auto weer en mijn honden stonden tegen de auto op om contact te maken. Ik heb ze toen moeten aanlijnen waardoor de auto weer door kon gaan.
En natuurlijk de bezoekje aan Anna en Dara waren feestjes! Jitte is met ze mee gegaan naar hun laatste schooldag van de Kindergarten. 


 Wat een leuk weerzien, maar nu in Oostenrijk!
 Op de achtergrond de Hintersee
 Op 2000 m. bij de Weißsee. Als het maar koud is...
Het plaatje spreekt voor zich...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten