woensdag 24 augustus 2016

Django en Floris op vakantie

Onze eerste stopplaats was in Duitsland. We hadden daar een afspraak met Koert, Silvia en Beer. Koert had twee campingsplekken gereserveerd in het plaatsje Altenburschla. De camping van zo'n 20 caravanplekken lag aan de oever van de Werra. We hebben daar een kleine week met veel plezier gestaan met de familie. Veel gedeeld en gelachen. Genoten van de vele zwaluwen die met veel geluid over de Werra jagen op insecten. Een zwaluw kan per dag wel zo'n 20.000 insecten op! De eigenaar van de campingplatz is Frits Glaudemans uit Kerkdriel. Op honderd meter van de camping is er een restaurant met ook weer Nederlandse eigenaars (onvervalst Haags!) Echt een plek om nog een keer te bezoeken.
 Even buiten Altenburschla is het flink klimmen.
Zo ziet het modern kamperen eruit; met één oog naar de honden én naar je nieuwe auto.

Ja, de volgende stop was in Tsjechië bij het dorpje Brezi. Vanuit onze caravan hadden we uitzicht op het stadje Kamenice Nad Lipou. Bij Froukje en Ian zijn we zo'n 2 weken geweest. Het was weer super gezellig!
Dit jaar zagen we ze voor het eerst: Hans en Grietje...of was het Roodkapje...

 Met de kleinkinderen Anna en Dara trokken we het bos in en liepen van vuurzwam naar vuurzwam..
 Twee honderd meter van de caravan zie je reeën, ooievaars en eekhorens.  

 Een honderd meter verder kan worden gezwommen..was ook best warm.
Ook dit jaar weer genoten van de wandelingen.


Natuurlijk moest er nog met Floris worden getraind. Gelukkig had ik volop hulp tijdens het dirigeren...Voor deze haas was er geen ontkomen aan. In samenwerking met Django kon Floris het klusje klaren..


Op de terugtocht zijn we twee dagen in Duitsland geweest. Tijdens de wandeling bezochten we een bijzonder Kapelletje die tijdens van de koude oorlog niet meer te bereiken was voor de omliggende dorpen omdat het op de grens lag van Oost- en West-Duitsland én bij een bewakingseenheid. Het moet heel aangrijpend voor de bewoners zijn geweest toen ze zagen dat er van het kapelletje weinig over was. Na de val van de muur hebben ze het eendrachtig herbouwd.
Gelukkig is het nu verleden tijd..
 Er is een monumentje gebouwd wat herinnerd aan die gespannen periode.
Het Kapelletje is weer in oude glorie herbouwd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten