dinsdag 22 april 2014

Mensen breken in; GM's breken uit!

In het begin had ik het nog niet door. Waarschijnlijk omdat ik dacht dat het niet kon. Van Django was ik dit gedrag namelijk niet gewend. Maar goed, als je de nieuwe pup doodleuk weer buiten de bench ziet staan, terwijl je heel zeker weet dat hij eigenlijk aan de andere kant van het deurtje had moeten zitten, dan sta je wat vertwijfelt te kijken. Totdat het je nog een keer overkomt. Bij Django is namelijk het vergrendelen van het bovenste schijfje altijd voldoende geweest en dus heb ik gelijk gecontroleerd wat je moet doen om het deurtje in die stand te forceren om er toch doorheen te komen. Mij leek dat op dat moment onmogelijk. Maar Floris heeft me meerdere keren mijn ongelijk bewezen. Inmiddels is mijn vaste routine om beide schuifjes te gebruiken.

Via via hoorde ik dat een broertje van Floris, genaamd Cooper, ook zo'n uitbreker is. Aan het uitbreken van Floris zaten gelukkig geen onverwachte consequenties (hij at niets op, maakte niets stuk, richtte geen schade aan); aan het uitbreken van Cooper zaten wel consequenties. Hij was namelijk in een gezin terecht gekomen met nog twee honden, namelijk twee Heidewachtels teven. En laten die nu ook loops zijn ten tijde van het uitbreken....Ja, en dat andere kunstje hoef je een GM niet te leren! En aldus stichtte hij een gezin.
De nakomelingen van de twee nestjes zijn rond Sinterklaas geboren. Dus was Cooper een jaar vooruit met zijn kunstje. Het verhaal geeft door dat het in ieder geval mooie nestjes zijn geworden.

De combinatie Grote met de Kleine Münsterlander doet me denken aan vorig jaar (2013)toen ik in Afferden/Deest de KNJV-training deed met Floris. Daar was ook dezelfde mix te bewonderen. Het baasje had met zijn hondje altijd positieve bewondering bij de voorjagers.
Laat ik jullie zelf maar een oordeel vellen en één hondje uit het nest tonen. Ze noemen hem Cooper Junior en ik hoop dat hij veel bewondering krijgt voor zijn exterieur én jachtprestaties. Laat hij het uitbreken maar aan zijn vader overlaten...

 Cooper Junior is duidelijk familie van Floris; welkom in de familie
 Het is een kleinzoon van Django; die kan ook met zo'n vertederende blik kijken. A new kid in town.

1 opmerking:

 1. Mijn Duitse staande korthaar Bas was gespecialiseerd in het openen van (huis)deuren.
  In ontdekte het pas nadat hij ongeveer een jaar was.
  Hij ging logeren bij een vriend, wiens huis een zelfde indeling had.
  Het was de bedoeling dat hij in de keuken bleef slapen, maar binnen 5 minuten stond hij weer naast zijn bed.
  "Dat had je wel eens mogen vertellen", zei hij achteraf, maar ik wist het toen nog niet.
  Het maakte niet uit om de deurklink horizontaal of verticaal zat en of de deur opengetrokken of geduwd moest worden.
  Later werd Bas vader van 8 kinderen, omdat hij met een Schotse Collie, van de buren, op stap geweest was.
  De buren schonken mij ook een pup, d.w.z. er werd aangebeld en er werd er één in mijn handen geduwd.
  Toen ik een woning had met een schuifdeur in de huiskamer, wist hij er geen raad mee.
  Later ben ik op zoek gegaan naar een ronde deurknop, die zit tot op de dag van vandaag op de deur van de bijkeuken.
  Ook handig als je jonge kinderen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen