Powered By Blogger

donderdag 13 augustus 2015

Zomer 2015

Het is nu nog volop zomer (half augustus) maar ik durf nu al te stellen dat we later deze zomer als een warme zomer herinneren. Na 3 weken in een warm Tsjechië (méér dan 30 gr.) is het voor ons en de honden weer heerlijk in een koeler Nederland te zijn. Alles is relatief!
Voordat we naar Tsjechië afreisden, zijn we eerst een paar dagen naar het buitenparadijsje van Frans en Joanna geweest in de Achterhoek. De tuin is al behoorlijk begroeid en nu zijn er twee metalen opjecten te aanschouwen die ontworpen zijn door Joanna zelf. Wij vonden het een hele mooie aanvulling op de tuin en onze honden ook, zo te zien.
Voor mij symboliseert deze boom het 'mannelijke'. De takken gaan stoer omhoog de lucht in. Django gaat mee de lucht in met zijn aandacht...
Deze 'boom', waar Floris bij wegdroomt symboliseert meer het 'vrouwelijke' door haar volheid en ronde vormen.

Dan was er natuurlijk de kennismaking met de nieuwste aanwinst van Frans en Joanna n.l.: Fanny, een zwarte Labrador teefje. Echt een schattig hondje en onze honden waren er dol mee.
De kennismaking met Fanny ging erg relaxed. Zelfs opa Django kon ervan genieten. Quinta laat het allemaal over haar heen komen..

In Tsjechië hebben we eerst bij een paar weken in de boomgaard gestaan bij Froukje en Ian. Het is al opzicht een feest vanwege de kleinkinderen Anna en Dara, die we dan elke dag in en rond de caravan hebben.
Het zwembad was een welkom verkwikking en het watertemperatuur was zeer dragelijk n.l. 25 gr.

Floris had nog veel schrik voor het schapennetschrikdraad gezien zijn ervaringen in Zaltbommel (twee keer tegenaan gelopen en dus een fikse optater gekregen) en daarom had ik zo'n 25 m meegenomen om mee te trainen. De schrik bij Floris was er al weer snel af.
Hoe doe ik het? Goed, maar wel de volgende keer de dummy niet als een sigaar in je bek!

 Intussen werd er met veel plezier gewerkt bij de caravan en op een ander onverwacht moment stond er opeens een Elfje in de boomgaard!
 Het Elfje liet een eeuwenoud ritueel zien waarvan wij de betekenis niet konden doorgronden.
 En plots stonden we in het volgende sprookje. Hans die Grietje moest vetmesten van een gemene Heks!
 Het bleef nog lang broeierig, soms met dreigende luchten waarin opeen een regenboog was te zien...
 In ieder geval ging de pret door en op een goede morgen hadden we opeens nieuwe buren..
 Gelukkig waren het goede buren die tevens veel oog hadden voor het natuurlijk schoon. Daar werd handig op ingespeeld en het bos werd zodoende van veel rommel bevrijd.
 Het was en bleef droog.. Deze plek is de bodem van het, voor de helft, drooggevallen meertje Jinsov (met een v op de s) In de vroege ochtend en schemeravond staan er reeën te drinken en ze zijn niet bijzonder schuw)


Veel te warm eigenlijk om te lopen en te verplaatsen. We gingen i.i.g. wat cultuur snuiven. De binnenstad van Telc (met een v op de c) is echt heel mooi en een bezoek waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten