Powered By Blogger

dinsdag 9 oktober 2018

Rivieren

Iedere jager weet wat 'rivieren' is met je hond. Voor de outsider: dat is werken met je hond vóór het schot. Met je hond loop je dan door het veld op zoek naar wild. Tijdens de loop maak je korte slagen dwars op de windrichting. Je hond volgt jouw bewegingen maar dan vergroot. Dus loopt je hond verder door en van je af. Zodra de hond verwaaiing krijgt van wild, gaat de hond 'voorstaan' en maakt dus niet zijn pas af. Meestal zal hij met een voorpoot zijn pas niet afmaken en houdt deze ingetrokken. 

Maar deze keer heb ik het over een ander soort 'rivieren'. Met de rederij Riveer kan je opstappen op een veerboot vanaf Zaltbommel, Brakel, Loevestein, Woudrichem en Gorinchem. De fietsen mogen mee en ook honden zijn gratis. Vanaf Zaltbommel gaat een snelle veer die stopt in Brakel en Loevestein. Voor 10,= euro kan je de hele dag van de boten gebruik maken. 

Jitte, de honden Django en Floris, en ik gingen deze zomer riveeren. Een hele belevenis met zo'n snelle boot (45 km per uur) over de Waal. Na iets meer dan een half uur waren we in Loevestein en daar zijn we eerst gaan wandelen in het prachtige Monnikenland. Daarna een bezoek gebracht aan kasteel Loevestein waar op dat moment heel veel activiteiten waren. We hadden zelf tijd om met de veerpont naar Woudrichem te gaan voor een heerlijke wandeling over en door de vesting. Met de veerpont weer naar Loevestein om daar op de snelle veerboot te stappen. Al met al een geslaagd dagje in middeleeuwse sferen. De dienstregeling is in de zomermaanden anders dan de overige maanden dus raadpleeg wel hun dienstregeling.
Gezelligheid op kasteel Loevestein

 Welke kan gaan we op?

 Ik houd hier wel de wacht!
We gaan lekker het Monnikenland op..

 Nog even naar Woudrichem
Gelukkig kan je op de snelle boot je nog even vasthouden..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten