donderdag 11 december 2014

In memoriam Iris

Mijn zwager Frans heeft 5 december j.l. een overlijdensbericht van zijn zes jarige Labrador Iris op Facebook gezet. Dat was wel even schrikken want Iris kende ik als een zeer lieve hond met veel jachtpassie.

Frans schreef op Facebook o.a.: “Met veel verdriet hebben we gisterenmorgen (04-12-2014) onze vrolijke dappere Iris moeten laten inslapen. Het was het kleinste pupje uit het nest van Quinta, de enige zwarte. Pas 8 dagen geleden hoorden we dat ze nog maar zeer summier werkende nieren had. Er was even een opleving met medicijnen en dieetvoeding, maar eergisterenavond werd duidelijk hoe ziek ze werd. We zijn er nog confuus van hoe hard het is gegaan. Vanmiddag hebben wij haar kort voor de schemer op ons terrein in Westendorp begraven. Later zullen wij Irissen op haar graf planten.”

En dat in het voorjaar die Irissen op haar graf komen is zeker want dat is aan Joanna helemaal toevertrouwd.

Django heeft veel avonturen beleeft met Iris. Op terreinen rondom Barendrecht en later op de velden rondom Westendorp. De laatste bezoek aan Westendorp gingen Iris, Quinta, Django en Floris de maïs in en maakte het mogelijk dat Django met een haas terug kwam. Iris was er altijd voor in mijn staande honden te volgen op hun strooptochten. Iris had veel passie voor honden en naar mensen. Gelukkig heeft ze een heel mooi leven gekend. Ze is bij haar moeder gebleven en onder de liefdevolle hoede van Frans en Joanne. Het heeft haar aan niets ontbroken en ze heeft er met volle teugen van genoten. We zullen haar missen als we weer een gezamenlijke wandeling gaan maken. Het is niet anders en wij zullen ons ook weer op het heden richten. Iris bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend.


Iris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten