maandag 3 november 2014

Aanlegproef 2e nestje van Django te Laren (Gdl) 1-11-2014

Een bijzondere dag al was het vanwege het weer. De hoogste temperatuur die ooit in Nederland in november is gemeten (22 gr.) Ook was het bijzonder omdat 4 honden uit het tweede nest hun best gingen doen op de Aanlegproef van de vereniging. Zij gingen al om 09:30 het veld in om daar hun aangeboren aanleg te tonen. Ze zijn net 1 jaar en dus de hoogste tijd om kennis te maken met een sleep-, veld-, apport- en zweetwerk. Wij waren met onze honden rond twaalf uur aanwezig omdat we verwacht werden op de exterieurkeuring bij keurmeester Lida.
In het veld maakten Jitte en ik we al kennis met de honden en eigenaars en zagen hoe een aantal nakomelingen echt heel veel op Django lijken. Uiteraard werden de ouders en nazaten op de foto gezet. Helaas waren Dyami en Dustu niet aanwezig.
Op deze editie van de Aanlegproef deden in totaal 24 honden mee afkomstig van 6 nestjes. Die dag werkten ze in totaal 5 proeven af, t.w. sleepspoor van een eend, verwaaiing van een konijn, zweetspoor, verwaaiing van levend wild en schotschuwheid. Voor het laatste onderdeel slaagde alle 24 honden. Dohosan (van fam. Wiersma) ging met de 2e prijs naar huis (145 pnt) De andere U's (uitstekend) gingen naar Degotoga (7e) van fam. M. Spanjer-Haerter, Delsin van Heidi Delacroix werd 9e met 137 punten. Met 119,5 punten had Dakota van fam. Jacobs, een (Zeer Goed) en een gedeelde 13e plaats. Gemiddeld was het nest goed voor een 2e plaats met 135 punten. Met gemiddeld 1 punt meer was het nestje van 'v.h. Luuks' nummer 1. Alle 4 van Coopers Border lieten ze veel arbeidsvreugd zien en kregen allen hiervoor een 9! Dus een hele goede prestatie van de 'jongens van Barbara'.


Vlnr: Max v.d. Stommeerpolder (Django), Dakota of Coopers Border (Dakota), Lesca, Degotoga of Coopers Border (Hunter), grote zus Artemis Jade of Coopers Border (Jade), Delsin of Coopers Border (Sine) & Dohosan of Coopers Border (Senna)


O, wat lijkt Dakota op Django. Dat geldt ook voor Dohosan (Senna)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten