Powered By Blogger

donderdag 5 september 2013

Clubmatch GMVB te Zottegem 2013

Op 31 augustus vertrokken Jitte en ik al vroeg met beide honden naar Leeuwegem (gem. Zottegem, België) voor de jaarlijkse clubmatch. Het is voor ons ruim twee uur rijden en het weer was prima. Die dag kregen we een enkel regenbuitje maar dat mocht de sfeer niet drukken. De vereniging had het zoals altijd weer goed georganiseerd (incl. een heerlijk BBQ) en het leuke was dat we het zusje van Floris nu in het echt tegen kwamen. Cayla is een hele mooie teef met een mooie kop en lijf. In de morgen toonden een Vlaams echtpaar veel belangstelling voor onze honden en na wat verder praten kwamen we erachter dat zij thuis een broertje van Floris hadden. Broer Certan bleek goed in de smaak te vallen bij zijn eigenaren en ze waren dan ook heel enthousiast over zijn jacht- en zwemkwaliteiten. Als Certan 1 jaar wordt mag hij mee op de jacht met zijn baas. De dag erop kreeg ik al via de mail wat foto's binnen van Certan.
Dit is dan Certan; zoon van Django

Floris was ingeschreven bij de jeugdklasse reuen. De keurmeester Dick Rutten was erg te spreken over zijn gangwerk en beoordeelde het totaal met een Uitmuntend.
Django werd in de gebruikshondenklasse nummer 1 en uiteindelijk de beste reu. Elke Peeters bracht liefs drie honden voor en had veel succes in de beoordeling. Clubwinnaar werd Lizzy v.d. Stommeerpolder (nichtje van Django en Floris)

Lizzy v.d. Stommeerpolder (beste teef en clubwinnaar) van Iman De Korne en Django (Max) v.d. Stommeerpolder (beste reu)


Het was een bijzondere dag want ook de moeder en zus (Nova) waren aanwezig. Met Linda Spaargaren en haar honden en die van Henriëtta Kalshoven (Ruby) zijn we na afloop de velden ingegaan en dat was een heel mooi plaatje. Met veel stof, snelheid, initiatief en speelsheid joegen de zwartwitte meute door de velden. Toen nog even tijd maken voor een fotosessie waaronder HollyJazz (oma), Django en Floris (drie generaties) De tong binnenboord houden zat er niet in na zo'n renpartij in de warmte.

Heerlijk over de velden en akkers van het Vlaamse land


Holly Jazz, Django en Floris (uitgerend en tijd voor een foto)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten